Niels Holgersens forunderlige rejse – NY UDGAVE udkommer 14. november

Hjemmeside-Omslag

”Jeg stopper ikke, så længe én eneste af jer er i live,” sagde Smirre Ræv, ”om jeg så skal følge efter jer over hele landet. Men hvis du kaster Tommeltot ned til mig, så vil jeg aldrig mere forfølge dig eller nogen fra din flok.”
”Tommeltot kan jeg ikke give dig,” sagde gamle mor Akka til ræven. ”Enhver af os, fra den yngste til den ældste, vil med glæde ofre livet for hans skyld.”
”Er I så glade for ham,” sagde Smirre, ”så lover jeg dig, at han bliver den første af jer, der bliver offer for min hævn.”
Akka svarede ikke mere, og efter endnu et par rævehyl blev alt stille.
Drengen lå stadig vågen. Nu var det Akkas ord til ræven, der forhindrede ham i at sove. Aldrig havde han troet, at nogen ville ofre livet for hans skyld. Nu var der nogen i verden, han holdt af.

Drengen Niels Holgersen er 14 år gammel og træt af alting. Træt af sine forældre, træt af sine kammerater. Det eneste, han gider, er at sove og spise. Og så kan han lide at drille og lave ulykker.
Men en dag bliver han forhekset og forvandlet til en lille pusling, ikke større end en tommeltot. Og med en flok vildgæs kommer han ud på sit livs største rejse. Fra Skåne i syd til Lapland i nord.
Fra tranernes dans på Kullen og rottekrigen på Glimmingehus til byen på havets bund, det sunkne Vineta. Som fange hos de vilde krager på heden og hos bjørnene i Minelandet. Med ørnen Gorgo op til Laplands fjelde og samernes frie liv.
Men hvordan kan han blive sig selv igen? Hvordan bliver man menneske?

Selma Lagerlöfs store klassiker om Niels Holgersens rejse er kendt over hele verden.
Her er den, for første gang i næsten 100 år, i en nænsomt forkortet og rigt illustreret, ny dansk udgave.