Tidligere arrangementer

23. november 2022: Forelæser på Folkeuniversitetet sammen med Chr. Gorm Tortzen om vores bog “Antikken omkring os”.

9. november 2022: Interviewer på Kulturværftet i Helsingør forfatteren Per Petterson.

5.-6. november 2022: Interviewer på BogForum forfatterne Anne Berest (Frankrig), Annette K. Nielsen samt Karen Fastrup og Per Petterson.

25. oktober 2022: Medvirker ved præsentation af lydbogsudgaven af Boccaccios “Dekameron” på Det Italienske Kulturinstitut i København – interviewer bl.a. instruktøren Lars Thiesgaard samt tre af de deltagende skuespillere.

9. oktober 2022: Medvirker ved koncerten “Enivrez-vous” i Det Fynske Sangselskab, på Den Fynske Opera i Odense. Det er en Baudelaire-inspireret koncert om beruselse, musik og poesi med mig som fortæller – sammen med pianisten Gad Kadosh og tenoren Mads Elung-Jensen

7. oktober 2022: Interviewer på Saftstationen i Damme under Verdenslitteratur på Møn den britiske forfatter Claire-Louise Bennett, som har skrevet bogen “Kasse 19” om glæden ved litteratur og ved at læse.

6. oktober 2022: Interviewer på Nordatlantens Brygge de tre nominerede forfattere til Vestnordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris i forbindelse med prisuddelingen.

17. september 2022: Interviewer på festivalen nORD i Kulturværftet i Helsingør forfatterne Josefine Klougart (DA) og Quynh Tran (FI) samt Victoria Kielland (NO) og Monika Fagerholm (FI).

4. september 2022: Interviewer den franske forsker Cécile Berly i Cinemateket som optakt til filmen om Marie-Antoinette, “Les adieux à la Reine” (del af festivalen Golden Days’ tema om dronninger).

26. august 2022: oplæg ved den afsluttende konference om tidlig sprogstart og fransk i 3.-4. klasse, arrangeret af Institut Français og Københavns Professionshøjskole.

20. august 2022: interviewer på Louisiana Literature forfatterne Marieke Lucas Rijneveld og Édouard Louis.

16. august 2022: ordstyrer ved Litteraturpanelets (digitale) seminar om faglitteraturens status og vilkår.

16.-18. juni 2022: interviewer på festivalen LiteratureXChange på Dokk1 og Godsbanen i Århus bl.a. forfatteren Fatima Daas og deltager i SLC’s præsentation af ny litteratur fra Senegal, bl.a. forfatteren Boubacar Boris Diop.

7. juni 2022: moderator ved Scenekunstens Årsmøde.

29. april 2022: interviewer forfatteren Fouad Laroui ved uddelingen af De Frankofone Ambassadører i Danmarks Litterære Pris under protektorat af prinsesse Marie.

22. april 2022: moderator ved arrangement i SLC i Thiemers Magasin med franske tegneserieforskere om tegneserieskaberen Jacques Tardi.

24. marts 2022: præsenterer i biografen l’Odyssée i Strasbourg den danske film “Dronningen” under en lille skandinavisk filmfestival arrangeret af universitetet i Strasbourg.

21. marts 2022: fortæller og interviewer i Tranquebar Boghandel sammen med Karen Nielsen (vores bog “Cocktailtimen”) og forfatterne Anna Juul og Valdemar Kjærulff – i anledning af at 21. marts er både Verdens Poesidag og Verdens Vermouthdag!

1.-2. marts 2022: medvirker som fortæller ved koncerten “Die Winterreise und Das Hungerherz” i Auenkirche og på Den Danske Ambassade i Berlin sammen med pianisten Gad Kadosh, tenoren Mads Elung-Jensen og forfatteren Karen Fastrup.

24. februar 2022: interviewer på Kulturværftet i Helsingør de to danske nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris, Solvej Balle og Rakel Haslund-Gjerrild.

30. november 2021: moderator ved Bogpanelets digitale seminar om læselyst og læseglæde

27. november 2021: optræder sammen med arkitekten og fotografen Jens Lindhe på Art Nordic i Lokomotivværkstedet om vores bog “ISOLA – København i coronaens tid”

13. november 2021: optræder på Dansk Arkitektur Center sammen med Anja Gram med vores “Münchhausen”-bog

11. november 2021: interviewer på Bora Bora i Århus danseren og koreografen Hilde Sandvold og den store schweiziske koreograf Philippe Saire

7. november 2021: optræder på BogForum sammen med tegneren Anja Gram om vores “Münchhausen – baronens (næsten) sande eventyr”

5. november 2021: optræder på BogForum sammen med Vincent Hendricks om sandhed og løgn ud fra hans og Johan Olsens bog “Hovedbrud” og min og Anja Grams “Münchhausen”
interviewer desuden på DR Scenen Adrian Lloyd Hughes om hans podcast “Mors afskedsbrev”

16. oktober 2021: interviewer på Historiske Dage sociologen René Karpantschof og historikeren Poul Duedahl

14. oktober 2021: udgivelsesreception i Thiemers Magasin for Anja Grams og min bog “Münchhausen – baronens (næsten) sande eventyr”

18. september 2021: interviewer på festivalen nORD i Kulturværftet i Helsingør forfatterne Maria Hesselager og Anne Lise Marstrand-Jørgensen

17. september 2021: interviewer i Saftstationen i Damme under Verdenslitteratur på Møn den japanske forfatter Yoko Tawada

14. september 2021: præsenterer sammen med Chr. Gorm Tortzen vores bog “Antikken omkring os” i Politikens Boghal

10. september 2021: medvirker sammen med Chr. Gorm Tortzen i radioprogrammet “Klog på sprog” (P1) om vores bog “Antikken omkring os” og den latinske indflydelse i dansk

9. september 2021: interviewer den franske forsker Julie Gallego om antikken i tegneserier (Asterix, Alix, Murena mm.) som optakt til filmen “Asterix og Obelix – mission Cleopatra” i Cinemateket

8. september 2021: præsenterer sammen med Chr. Gorm Tortzen vores bog “Antikken omkring os” i Tranquebar Boghandel

20. august 2021: moderator ved digital debat om dansens økologi og kredsløb under Kulturmødet (live-stream)

17.-19. juni 2021: interviewer og moderator ved SLC-arrangementerne på Dokk1 og Godsbanen under festivalen LiteratureXchange i Århus

14. juni 2021: interview i Tranquebar Boghandel med lektor i indianske sprog og kulturer Jesper Nielsen om Mexico-bogen “Landet under landet”

8. juni 2021: interviewer ved live-streamet præsentation af bogen “En linje i verden” med Henrik Saxgren og Dorthe Nors på Bovbjerg Fyr

1. juni 2021: moderator ved Scenekunstens Årsmøde

20. maj 2021: interview med virologen Anders Fomsgaard på Lyngby Hovedbibliotek om bogen “Det er bare en virus”

24. marts 2021: interview med Helle Helle på Københavns Hovedbibliotek om “Bob” (uden levende publikum, men live-streamet)

12. november 2020: ordstyrer ved Litteraturpanelets (digitale) seminar om Statens Kunstfonds betydning for dansk litteratur.

7. november 2020: interviewer/moderator på “Historien Lever”, en endags-festival om historiske bøger arrangeret af Den Gamle By, Historiske Dage og Gads Forlag – i Den Gamle By i Århus.

5. oktober 2020: interviewer virusforskeren Anders Fomsgaard på Lyngby Stadsbibliotek.

17. juni 2020: ordstyrer ved Litteraturpanelets (digitale) seminar om bogbloggernes betydning for dansk litteratur.

20. februar 2020: interviewer de danske nominerede til årets Nordisk Råds Litteraturpris på Helsingør Bibliotek, Kulturværftet.

7. februar 2020: Modtager DR’s Sprogpris 2019 ved en reception i DR Byen.

1. og 3. februar 2020: Medvirker som fortæller/moderator ved koncerten “Vort Svage Mod” med Mads Elung-Jensen og Axel Bauni. Musik af Peter Bruun, Alexander Muno og Aribert Riemann. Digte af Bertolt Brecht, Tom Kristensen, Gustaf Munch-Petersen og Paul Celan.
1. februar kl. 15 på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, 3. februar kl. 20 i Literaturhaus, København.
Vi opførte det første gang i 2018 og har kunnet glæde os over meget lydhøre og begejstrede publikumsreaktioner, både i Danmark og i Tyskland.
Gregers Dirckinck-Holmfeld:
“’Kan man blive glad ved sådan en koncert? Det kan man altså… man bliver glad, fordi det handler om overlevelse. Om at bide sig fast i modstand. I erindring, der ikke går tabt. Tekster, der fortæller om liv, der har blomstret. Og stadig blomstrer på trods. Tekster, der snerrer af vilje til at udtrykke følelser, vrede, sorg, usikkerhed.”

30. januar 2020: Ordstyrer/moderator ved Kulturstyrelsens store Restaureringsseminar i Docken i Københavns Nordhavn.

11. december 2019: Kunstquiz LIVE på Statens Museum for Kunst med Adrian Lloyd Hughes og mig selv, de to Kunstquiz-hold fra fjernsynet og rigtig, ægte kunst fra museets vægge. Foran et stort og begejstret publikum.

28. november 2019: Litteraturaften på Rungstedlund, samtale med den svenske Lagerlöf-forsker Anna Nordlund om Selma Lagerlöf, Sigrid Undset og Karen Blixen.

18. og 19. november 2019: To koncertaftener i Literaturhaus, København. Schuberts “Winterreise” med tenoren Mads Elung-Jensen og pianisten Gad Kadosh – og med samtale og tekstoplæsninger med forfatteren Karen Fastrup og hendes roman “Hungerhjerte”.

18. november 2019: Udgivelsesdato for bogen “Cocktailtimen” (Gads Forlag).

16. november 2019: Interview på BogForum med Vigdis Hjorth og Merete Pryds Helle om deres Ibsen-inspirerede romaner “Henrik” og “Nora”.

30. oktober 2019: Moderator ved litteraturaften på Schæffergården om det fællesnordiske NOR-bogprojekt, tre romaner inspireret af Henrik Ibsen. Deltagere: Vigdis Hjorth, Klas Östergren og Merete Pryds Helle med romanerne “Henrik”, “Hilde” og “Nora”.

27. oktober 2019: Moderator, sammen med Gunilla Kindstrand, ved arrangementet Best of Norden i Filmhuset i Stockholm, som optakt til uddelingen af Nordisk Råds Litteraturpris. Præsentation og interview med de nominerede forfattere (og illustratorer) til både voksen- og børne/ungdomslitteraturprisen.

13.-14. september 2019: Moderator og interviewer på litteraturfestivalen nORD på Kulturværftet i Helsingør. Overrækkelse af P. O. Enquist-prisen til Amanda Svensson (“Et system så magnifikt att det bländar”). Interview med Tore Skeie om Olav den Hellige (“Hvitekrist. Om Olav Haraldsson og hans tid”) og med Jonas Hassen Khemiri (“Farklausulen”). Præsentation af følgende nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris: Sami Said (Sverige), Inga Ravna Eira (Sameland), Kristín Eiriksdóttir (Island), Lars Sund (Finland), Pivinnguaq Mørch (Grønland).

12. september 2019: Foredrag i Dalum Kirke, Odense om Selma Lagerlöf og “Niels Holgersens forunderlige rejse”.

8. september 2019: Foredrag i Lindevang Kirke, Frederiksberg, optakt til koncert på 70-årsdagen for Richard Strauss’ død. Om “Metamorphoser” og Strauss’ forhold til nazismen.

23.-24. august 2019: Moderator/interviewer på Louisiana Literature. Interview med Per Petterson (“Mænd i min situation”) og Sayaka Murata (“Døgnkioskmennesket”).

22. august 2019: Kulturmødet på Mors.

21. august 2019: Premiere på niende og sidste sæson af Kunstquiz på DRK.

21.-22. juni 2019: Interviewer/moderator på LiteratureXchange i Århus. Interview med Alice Zeniter (“Kunsten at miste”) og Sofie Jama (“Et andet menneske, et andet liv”). Interview med Sergej Lebedev (“Ved glemslens rand”).

2. juni 2019: Reumertfest og prisuddeling på Nørrebro Teater med Ditte Hansen som vært.

9. maj 2019: Moderator ved Kulturstyrelsens konference i Viborgs gamle rådhus om “Kulturmiljøer i planlægningen”.

12. april 2019: Foredrag på Askov Højskole om Selma Lagerlöf og “Niels Holgersens forunderlige rejse”.

30. marts 2019: Moderator og debattør ved arrangement i Dalum Kirke, Odense om kultur og kunst.

26. marts 2019: Moderator/fortæller ved koncert på Køge Gymnasium med tenoren Mads Elung-Jensen og pianisten Axel Bauni. “Vort svage mod”, tekster af Bertolt Brecht, Tom Kristensen, Gustaf Munch-Petersen og Paul Celan, musik af Peter Bruun, Alexander Muno og Aribert Riemann.

24. marts 2019: Moderator/fortæller ved koncert på Bornholms Kunstmuseum med tenoren Mads Elung-Jensen og pianisten Axel Bauni. “Vort svage mod”, tekster af Bertolt Brecht, Tom Kristensen, Gustaf Munch-Petersen og Paul Celan, musik af Peter Bruun, Alexander Muno og Aribert Riemann.

14. marts 2019: Moderator i Skuespilhuset, København, ved arrangement om Strindberg, køn og magt. Med instruktøren Staffan Valdemar Holm, Strindbergforskeren Per Stounbjerg, KVINFO’s tidligere direktør Elisabeth Møller Jensen og skuespilleren Stina Ekblad.

9. marts 2019: Moderator/fortæller ved koncert på Kulturværftet, Helsingør med tenoren Mads Elung-Jensen og pianisten Axel Bauni. “Vort svage mod”, tekster af Bertolt Brecht, Tom Kristensen, Gustaf Munch-Petersen og Paul Celan, musik af Peter Bruun, Alexander Muno og Aribert Riemann.

6. marts 2019: Moderator/fortæller ved koncert i Literaturhaus, København med tenoren Mads Elung-Jensen og pianisten Axel Bauni. “Vort svage mod”, tekster af Bertolt Brecht, Tom Kristensen, Gustaf Munch-Petersen og Paul Celan, musik af Peter Bruun, Alexander Muno og Aribert Riemann.

21. februar 2019: Moderator/interviewer ved præsentation på Kulturværftet, Helsingør af de to danske nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris: Helle Helle og Jonas Eika.

efteråret 2017: biografien om mayaarkæologen Frans Blom – “Det urolige blod” af mig selv, Jesper Nielsen og Toke Sellner Reunert – udkommer i engelsk oversættelse i USA som “Restless Blood”.

Blom velfornøjet i Tatahuicapa 1925

12. juni 2016: Årets Reumert-priser uddeles ved en festaften i Operaen, der tv-transmitteres på DR K

26. april 2016: Årets Reumert-nomineringer offentliggøres i løbet af dagen, efterhånden som vi i juryen bliver enige om de nomineringsværdige!

7. april 2016: Jeg interviewer Tomas Espedal, den norske forfatter, om hans fotobog “Mitt privatliv” – det sker i Politikens Boghal kl. 17

7971098-omslag

6.-8. november 2015: BogForum i BellaCentret.
Sender P1 Eftermiddag live fra BogForum sammen med Karen Secher.
Litteraturquiz live på BogForum sammen med Adrian Hughes.

7. november 2015: P1 Eftermiddag sender live fra BogForum kl. 14-16.

7. oktober 2015:Jeg fortæller om Selma Lagerlöf og “Niels Holgersens forunderlige rejse” på NordOrd på Nordatlantens Brygge.

15. september: min nye børnebog “Da foråret forsvandt” udkommer med Anja Grams helt fortryllende tegninger.

viggo med ørn

21. juni 2015: Årets Reumert-priser uddeles ved festforestilling på Det Kongelige Teater, Skuespilhuset.

11.-12. juni: P1 Eftermiddag sender live fra Folkemødet på Bornholm. Karen Secher og jeg er værter.

6. juni: Carlsberg, Copenhagen Photo Festival: Interview med den franske fotograf og forfatter Arnaud Delrue om romanen “Sommer med familien”.

3. juni: Greens Boghandel, Sorgenfri Torv: Jeg fortæller om Selma Lagerlöf og nyoversættelsen af “Niels Holgersens forunderlige rejse.”

12. maj 2015: Den franske Bogcafé, Fiolstræde, København: Interview med den franske forfatter Véronique Ovaldé om romanen “Fugleliv”.

4.-5. maj 2015: Reumert-juryen (som jeg er medlem af) mødes i to dage og foretager de endelige nomineringer til årets priser. Årets Reumert-priser uddeles 21. juni.

9. marts 2015: jeg holder foredrag på Folkeuniversitetet i Emdrup om den danske maya-arkæolog og eventyrer Frans Blom (1893-1963)

4. marts 2015: fortæller og læser op fra nyudgaven af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” i boghandlen Tranquebar.

28. februar 2015: fortæller og læser op fra nyudgaven af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” ved et arrangement på Forlaget Vandkunsten..

25. februar 2015: fortæller og læser op fra nyudgaven af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” i Kr. F. Møllers boghandel i Århus.

1. februar 2015: fortæller og læser op fra nyudgaven af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” i boghandlen Thiemers Magasin.

6. december 2014: lancering af nyudgaven af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” ved oplæsningsarrangement i Posthusteatret.

14. november 2014: “Niels Holgersens forunderlige rejse” udkommer på forlaget Vandkunsten.

12. november 2014: skuespilleren Henrik Kofoed og pianisten Henrik Bo Hansen opfører i Vangede Kirke Richard Strauss’ “Enoch Arden” til Lord Tennysons langdigt – i min nyoversættelse.

8. november 2014: fortæller og læser op fra nyudgaven af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” på Vandkunstens stand på BogForum.

7. november 2014: Litteraturquiz live på BogForum sammen med Adrian Hughes.

7. november 2014: P1 Eftermiddag sender live fra BogForum kl. 14-16.

7. november 2014: interviewer forfatterne Rebecca Bach Lauritsen og Andrea Molesini (sidstnævnte på italiensk) live på BogForum.

Fra 29. september 2014 sender P1’s nye kultur-eftermiddagsflade mandag-fredag kl. 14-16.

23. september 2014: jeg holder foredrag på Folkeuniversitetet i Århus om den danske maya-arkæolog og eventyrer Frans Blom (1893-1963)

18. september 2014: jeg interviewer den franske forfatter Pierre Lemaître (Prix Goncourt 2013) på International Forfatterscene i Den Sorte Diamant

29.-31. august 2014: jeg deltager i filmfestivalen Espoo Ciné i Espoo, Finland som medlem af den danske jury for Harpa Nordisk Filmkomponistpris

22. august 2014: jeg interviewer den norske forfatter Roy Jacobsen på Louisiana Litterature

21.-22. august 2014: Kulturnyt sender direkte fra Kulturmødet på Mors, 12.46 og 18.10 live fra Mors begge dage. Nils Frid og Tore Leifer er værter.

Maj-juni: optager sæson 6 af den populære Kunstquiz til DR K – sendes på DR K fra onsdag den 27. august 2014, hver onsdag i 8 uger.

7. maj, Hovedbiblioteket i København:
sammen med Steen Bille Jørgensen og Lisbeth Verstraete-Hansen præsenterer jeg
10 nye franske romaner.

pr. 5. maj 2014 medlem af Reumert-juryen for teaterpriserne Årets Reumert for de næste to år (indtil maj 2016).

14.-28. april skriveophold på San Cataldo ved Amalfikysten.

11. april, Mungo Park:
Artist Talk med egyptisk dramatiker og skuespillere.

3. april, Godsbanen, Århus:
sammen med Steen Bille Jørgensen og Lisbeth Verstraete-Hansen præsenterer jeg
10 nye franske romaner.

20. marts 17.15-18, Roskilde Universitet:
Interviewer den canadiske filminstruktør Sébastien Pilote (på videokonference fra Canada) i anledning af Frankofoni-dagen.

Torsdag den 20. februar 19.30 i Hørsholm Kirke:
Introduktion til filmen “Capote” med den alt for tidligt døde Philip Seymour Hoffman.

Onsdag den 12. februar 19.30 på Nivaagaards Malerisamling:
Musernes tempel – hvad skal vi med museerne i dag?
For første gang i årevis stiger antallet af unge, der går på museum. Men stigningen er svag, og de fleste unge holder sig langt væk.
”Det nye ungdomsoprør”, bliver det kaldt af Politikens opinionsredaktør. En hel generation vender samfundets kulturbærende institutioner ryggen.
Hvor bekymrede skal vi være? Og hvad skal vi gøre?
DR’s Tore Leifer har ingen færdige løsninger, men vil gerne tage fat på debatten.
Tore Leifer, cand.mag., programmedarbejder og studievært i DR. Vært på Kulturnyt (P1) og tilrettelægger af Kunstquiz (DR K).

30. januar 2014: Ordstyrer/moderator ved debataften om kunstkritik i Den Frie Udstillingsbygning.

31. december 2013: Optræder sammen med Adrian Hughes i den store Nytårsquiz på DR K.

18. december 2013: Optræder i forestillingen “Valby Parnasset” på Teater V i Valby, sammen med bl.a. Anders Koppel, Benjamin Koppel, Marie Carmen Koppel, Peter Dyreborg og Martin Glaz Serup.

10. december 2013: Fremlægger sammen med Steen Bille Jørgensen og Lisbeth Verstraete-Hansen 10 nye franske romaner for de frankofone landes ambassadører ved et arrangement på den franske ambassade. Blandt vores nominerede vælger ambassadørerne den roman, de vil tildele deres litteraturpris. (Vinderen blev: “Ru” af den vietnamesisk-canadiske forfatter Kim Thuy).

7. december 2013: Læser op af “1001 Nat” i den nye oversættelse på Posthusteatret sammen med Tine Blichmann.

8. november 2013: Optræder sammen med Adrian Hughes med stor litteraturquiz live på BogForum i Bella Center.

29. oktober 2013: Fremlægger mit sidste regnskab og budget som kasserer for Journalistgruppen, foreningen af de ca. 1000 journalister i DR.

11. oktober 2013 (Kulturnat):
Optræder med Kunstquiz live i DR Byen sammen med Adrian Hughes.
Læser i Politikens Boghal op af “1001 Nat” i den nye oversættelse sammen med bl.a. Tammi Øst og Karen-Lise Mynster.

September-november 2013: optager sæson 5 af Kunstquiz til DR K.

24. september 2013: Interviewer den brasilianske forfatter Milton Hatoum i Den Sorte Diamant. Aktuel på dansk med romanen “Aske fra Amazonas”.

17.-18. september 2013: Deltager i nordisk seminar om børnelitteratur og børnelitteraturkritik på Schæffergården.

Juni 2013: Studierejse til Rom.

25. maj 2013: Galleri Varming på Valby Langgade holder Kunstquiz for at markere Valby Kunstår. Vi sammensætter to hold af populære Valby-kulturfolk til at quizze (Gordon Kennedy, Pelle Koppel, Benjamin Koppel, Lone Hørslev m.fl.). Der er fri og åben adgang for alle.

23. maj 2013: Jeg interviewer i Den sorte Diamant den populære franske forfatter Philippe Djian. Han slog stort igennem med romanen “Betty Blue” (“37,2 om morgenen”), hans seneste roman er den prisbelønnede “Oh…”.

16.-17. maj 2013: Jeg er moderator ved stort seminar i Århus og København om scenekunstens udfordringer (arrangeret af Kunstrådets Scenekunstudvalg). Det foregår på Teater Refleksion i Århus og Dansehallerne i København.

19.-21. april 2013: Jeg deltager i Kosmorama-filmfestivalen i Trondheim som medlem af den danske jury for Nordisk Filmmusikpris. Moderator ved seminar om filmmusik 19. april, interviewer den franske filmkomponist Bernard Grimaldi 21. april. Vinderen af Nordisk Filmmusikpris offentliggøres ved festkoncert 21. april. Fra dansk side er nomineret Peter Peter for musikken til thrilleren “Over kanten”.

6.-12. april 2013: Nordisk kulturjournalist-træf i London. Besøg på The Guardian, The Telegraph, Google og YouTube, Soundkick, Aurasma, Royal Opera House.
Manet på Royal Academy of Art, Picasso på Courtauld Gallery, Bowie på V&A, Ice Age Art på British Museum.
Gorkij på National Theatre og Helen Mirren som dronning Elizabeth i “The Audience” på Gielgud Theatre.

27. marts 2013: Jeg er med i Skønlitteratur på P1’s litterære påskefrokost, hvor sild og æg bringer anelser om havets tangskove, granatæblekerner giver citrus-salaten et erotisk twist og boeuf en daube bringer os med til middag på Isle of Skye. Gæt værkerne og forfatterne!

marts 2013: Den danske jury nominerer Peter Peter til Nordisk Filmmusikpris for musikken til thrilleren “Over kanten”. Den nordiske vinder findes ved Kosmorama-filmfestivalen i Trondheim 21. april.

28. februar 2013: Jeg introducerer Agnieszka Hollands Oscar-nominerede historiske drama om jøderne i Łódz’ kloakker. Det sker på Gentofte Hovedbibliotek.

21. januar 2013: Jeg holder tale ved overrækkelsen af De frankofone landes ambassadører i Danmarks litterære pris.

10. december: vi optager en særlig Kunstquiz julespecial, der skal sendes mellem jul og nytår.

24. november kl. 14-15: Pladerelease i Møstings Hus, Frederiksberg. Jeg interviewer Per Nørgård og Helene Gjerris om ny CD med Per Nørgårds sange.

17. november kl. 14-17: Jeg holder operaforedrag i Fuglevad om Puccinis Il Trittico.

11. november 2012: Jeg interviewer de Romanpris-nominerede og Kunstfond-præmierede Kim Leine og Stine Pilgaard på DR Scenen på BogForum i Bella Centret.

9. november 2012: Kulturnyt sender live fra DR Scenen på BogForum i Bella Centret.

22.-24. oktober 2012: Interviewer i Tórshavn digteren, dramatikeren og romanforfatteren Jóanes Nielsen om hans seneste roman på dansk, “Brahmadellerne”.

4.-6. oktober 2012: Til uddelingen af Nordisk Filmmusikpris i Reykjavík som medlem af den danske jury. Præsenterer de 5 nordiske nominerede på scenen. Selve prisen overrækkes af Björk.

18. juni 2012: Jørgen Leth læser i Kulturnyt i P1 et digt af Tore Leifer.

6. juni 2012: Introducerer Agnieszka Hollands Oscar-nominerede drama “In Darkness” ved forestilling i Grand Teatret. Q&A med instruktøren efter filmen.

8. maj 2012: Interviewer (på fransk) den franske forfatter Hélène Grémillon i Skuespilhuset under Cph:Litt.

April 2012: Den danske jury nominerer Niklas Schmidts musik til “Den kæmpestore bjørn” som den danske kandidat til Nordisk Filmmusikpris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *