Om mig


Foto: Agnete Schlichtkrull for Le Bicolore / La Maison du Danemark, Paris

Jeg er sammen med Karen Secher, Jesper Dein og Maja Nyvang Christensen vært på det daglige kulturprogram Kulturen på P1, mandag-torsdag fra 14-16.
Og så har jeg i 9 sæsoner tilrettelagt den populære Kunstquiz på DR K sammen med den uimodståelige Adrian Lloyd Hughes.
Jeg holder foredrag, optræder som interviewer og moderator.
Skriver bøger og artikler.
Jeg har lavet en række podcasts på fransk for Danmarkshuset / Le Bicolore i Paris – bl.a. om maleren Jesper Christiansen, om Karen Blixen, P. S. Krøyer, Thorvaldsen og guldaldermalerne.
Min seneste bogudgivelse er “Münchhausen – baronens (næsten) sande eventyr” sammen med den vidunderlige tegner Anja Gram (2021). Samme år udgav jeg “Antikken omkring os” sammen med Chr. Gorm Tortzen. (Se forsiden og se siden “Bøger”).
I 2020 udgav jeg “ISOLA” sammen med digteren Morten Søndergaard og den blændende arkitekturfotograf Jens Lindhe.
I 2019 udgav jeg “Cocktailtimen” sammen med cocktailnørden Karen Nielsen, 52 fantastiske historier om nogle af de mest ikoniske og spændende cocktails – fra 1700-tallet til i dag.
En af de bøger, jeg er stoltest af og gladest for, er den store bearbejdede nyoversættelse af Selma Lagerlöfs “Niels Holgersens forunderlige rejse” (udkom november 2014), gennemillustreret af billedkunstneren Helle Frøsig.
Og så biografien om mayaarkæologen Frans Blom, som jeg har skrevet sammen med Jesper Nielsen og Toke Sellner Reunert. Den kom på dansk i 2002 og på engelsk i 2017.
I 2015 udkom min børnebog “Da foråret forsvandt” med Anja Grams vidunderlige tegninger.
Jeg bruger min fritid på at læse bøger, dyrke historiske roser, bage brød, lave mad, gå i teatret og spille klaver. Mit flygel er (næsten) altid nystemt.
Mine interesser er ikke mindst litteratur, teater, film, musik og billedkunst.
2014-20 var jeg medlem af Reumert-juryen, der uddeler årets teaterpriser.

Jeg er cand.mag. i musikvidenskab, film- og medievidenskab fra Københavns Universitet og har diplomeksamen i hørelære, kor- og ensembleledelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Jeg har modtaget DR’s Sprogpris og er af den franske stat slået til ridder af l’Ordre des Arts et des Lettres.

Kunst og kultur er for mig ikke bare behagelig underholdning, men også det sted hvor vores samtale om os selv og vores samfund kan finde sit udtryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.